Hogyan készül?

Vásárlás - Hogyan készül? | Tothekszerek.hu

Hogyan készül?

Ékszereinket szakmailag többféle megoldással és eljárással készítjük.
 
Alapvetően 14 és 18 karátos aranyból dolgozunk és munkáinkhoz drágaköveket használunk. Igény esetén egyes ékszer típusokat ezüstből is elkészítünk és drágakövek helyett cirkónia kövekkel is rendelhetőek. Minden valódikő típusnak van szintetikus megfelelője. A cirkónia kövek keménysége alacsonyabb, mint a drágaköveké, de magasabb, mint a kristályoké vagy a fémeké, így ékszer foglalásra alkalmasak. Értékük a valódi kövekénél alacsonyabb, viszont a szakmunka hasonló, esetleg ugyan annyi, mint a drágakövek esetén.
 
Munkáink megtervezése hagyományos és modern eszközökkel egyaránt lehetséges. Általában az ékszer jellege és bonyolultsági foka határozza meg, hogy melyik úton indulunk el. A hagyományos tervezés során először kézzel rajzoljuk fel papírra a tervet. Ezt követően minden darabról általában ezüstből, kézi munkával készül el egy prototípus. Később e prototípus alapján készül el a végső darab aranyból, amit végül szintén kézi erővel vésünk és foglalunk.
 
Egyes modelljeinket, kollekciókat kizárólag digitális úton tervezzük. E modelek virtuálisan böngészhetőek oldalunkról. Elkészítésükhöz összetett, több lépésből álló technológiai sort használunk. Igény esetén a megrendelőnek képeket, videót tudunk előre küldeni. Egy-egy típus egyedivé, azaz személyre szabható és igény esetén olyan változatban is elkészülhet, melyről másik ugyanolyan darabot a későbbiekben nem gyártunk.