Méret, tisztítás, kezelés

Méret, tisztítás, kezelés

Méret
 
Elsősorban gyűrűk rendelése esetén okoz fejtörést. Az ujjméret megadásának legegyszerűbb módja, ha személyesen tudjuk a méretet meghatározni. Ha erre nincs mód, akkor mérje le az ujj méretét egy cérnával: 
Jelölje meg a cérnát egy filctollal és tekerje körbe az ujján. Azt a távolságot mérje le, ahol a cérnaszál körbe ér a megjelölt résszel.
Az ujj kerülete milliméterekben megadva adja meg a gyűrű méretét. 
Ha pl. az Ön ujjának kerülete 56 mm, akkor az Ön ujjmérete 56-os lesz.
A méret megadásánál vegye figyelembe, hogy a gyűrűt az ujjízületen keresztül kell majd felhúzni. A méretet lehetőleg szobahőmérsékleten kell meghatározni, mert szélsőséges hőmérsékleti viszonyok között az ujj hajlamos megdagadni (túl melegben) vagy vékonyabbá válik. (túl hideg körülmények között)
Szélesebb gyűrűknél (kb. 10 mm szélesség felett) általában egy mérettel nagyobb gyűrűre lesz szüksége.   
 
Igény esetén műanyag gyűrűmérőt akár végleges használatra is tudunk biztosítani. Az árakról érdeklődjön e-mailben vagy telefonon.
 
 
Tisztítás és kezelés
 
Ékszerink sokáig eredeti fényükben és minőségükben tündökölhetnek, amennyiben a tisztítással és kezeléssel kapcsolatban megfogadja tanácsainkat.
 
 
Ékszereket lehetőleg az alkalomnak megfelelően hordjon. Ne tegye ki extrém körülményeknek, pl. háztartási munkavégzés, gyógyvíz, parfüm, hajlakk, stb. Bár a kémiai anyagok nagy részével érintkezve ellenállóak ékszereink, azonban állaguk megóvása érdekében érdemes ezeket az alapvető szabályokat betartani.
 
 
Házi tisztításhoz elsősorban impregnált ékszertisztító kendő használatát javasoljuk.
Ezek a kendők gyárilag fényesítő anyaggal vannak impregnálva. Sajnos a mély karcokat ezek sem tűntetik el. Ilyen jellegű probléma esetén keressen fel egy szakműhelyt, vagy keressen fel bennünket, készséggel és szakértelemmel állunk rendelkezésére.